Basiscursus van het Deugdenproject

Tijdens de basiscursus van het Deugdenproject leer je wat de deugden betekenen en hoe je ze met de vijf strategieën van het Deugdenproject kunt toepassen in je eigen ontplooiing, in de opvoeding van je kinderen, als leerkracht in je klas, als teamleider of coach ...

Door deze cursus leer je de deugden kennen als krachtige hefbomen om zelfbewuster te leven en te werken. Met je eigen bescheiden bijdrage draag je bij tot een meer positief gekleurde wereld.

Door de invloed van het coronavirus hebben we ons aanbod aangepast en uitgebreid. Er zijn nu drie mogelijkheden om de basiscursus van het Deugdenproject te volgen en het internationaal erkend certificaat te bekomen.

1. Je kunt de cursus online volgen in eigen tempo en met ondersteuning van Annelies Wiersma, master begeleider in Nederland. De 12 lessen wisselen theorie en praktijkoefeningen af. Voor alle informatie voor deze vorm kun je terecht op de website van Kei in Deugden.

2. Je kunt de cursus in 'real time' volgen. Hierbij gaan we via Zoom met alle ingeschreven deelnemers zes keer twee uur samen aan de slag. Ook hier wisselen theorie en oefeningen elkaar af. Dankzij Zoom kan er bovendien in kleine groepjes geoefend worden.  De cursus wordt begeleid door Gerrit De Moor, master begeleider in België. De cursusmomenten liggen vast op dinsdag- en donderdagavonden; 6, 8, 13, 15, 20 en 22 oktober, telkens van 19u30 tot 21u30.  Kostprijs is 197,50 €.

Inschrijven doe je met een mailtje naar deugdenproject@outlook.be

3. Net zoals vóór de coronaperiode kun je de cursus natuurlijk ook in levenden lijve volgen. Maar dan wel in je eigen bubbel. Het volstaat om met je bubbel (gezin, team, ploeg ...) een twaalftal uur te agenderen in volle dagen, halve dagen of blokken van drie uur. Je mailt vervolgens naar deugdenproject@outlook.be om de locatie  en de prijs af te spreken. 

Verdiepingscursus en opleiding tot begeleider van het Deugdenproject

Wie de basiscursus heeft gevolgd, kan zich gedurende twee dagen verder verdiepen in het hanteren van de vijf strategieën. Tijdens deze cursus worden de principes uit de basiscursus opgefrist en gaat elke deelnemer een persoonlijk traject om het Deugdenproject gestalte te geven in het eigen leven en/of werk.

Aansluitend op de tweedaagse verdieping hebben deelnemers de kans om door te groeien tot begeleider van het Deugdenproject. De opleiding tot begeleider omvat één dag. 

De verdiepingscursus/begeleidersopleiding zal doorgaan op 11, 12 en 13 december 2020. We organiseren de cursus in het unieke kader van Domein Menas te St.-Maria-Aalter.

De drie dagen worden begeleid door master begeleider Gerrit De Moor.

Inschrijven voor de verdiepingscursus en/of begeleidersopleiding doe je door een mailtje te sturen naar deugdenproject@outlook.be