Basiscursus van het Deugdenproject

Je krijgt met het Deugdenproject eenvoudig gereedschap in handen waarmee je het beste in jezelf en anderen naar boven kan brengen. Maak tijdens deze gecertificeerde basiscursus kennis met de vijf strategieën van dit opvoedingsprogramma, door de V.N. uitgeroepen als "model" voor gezinnen, onderwijsinstellingen, jeugdwerking, e.d.
Een inhoudelijk antwoord op de vraag naar normen en waarden in onze huidige maatschappij. Het geeft ouders, leerkrachten en opvoeders handige tools om kinderen en jongeren te leiden naar wie ze echt zijn. Het ondersteunt volwassenen in hun persoonlijk groei.

- Buggenhout: zaterdag 14 en zondag 15 maart 2020, telkens van 9u00 tot 16u00

- Locatie: De Levensbloem, Maldersebouw 1, 9255 Buggenhout

- Kostprijs: 220€: hierin zijn cursusmateriaal, certificaat en koffie/thee/fris inbegrepen.

Begeleider: Wim Brusselmans

Meer info over de cursus vind je hier.

Verdiepingscursus en opleiding tot begeleider van het Deugdenproject

Wie de basiscursus heeft gevolgd, kan zich gedurende twee dagen verder verdiepen in het hanteren van de vijf strategieën. Tijdens deze cursus worden de principes uit de basiscursus opgefrist en gaat elke deelnemer een persoonlijk traject om het Deugdenproject gestalte te geven in het eigen leven en/of werk.

Aansluitend op de tweedaagse verdieping hebben deelnemers de kans om door te groeien tot begeleider van het Deugdenproject. De opleiding tot begeleider omvat één dag. 

 

De verdiepingscursus/begeleidersopleiding zal doorgaan op 11, 12 en 13 december 2020. We organiseren de cursus in het unieke kader van Domein Menas te St.-Maria-Aalter.