horizonal violet-and-gold.png

De Deugden

 

Liefde. Vriendelijkheid. Rechtvaardigheid. Dienstbaarheid. Deugden zijn de echte betekenis en het echte doel van ons leven. Zij zijn de inhoud van ons karakter en de meest ware uitdrukking van onze ziel. Over alle culturen, etniciteit en geloof heen zijn zij de essentie van waarachtig succes.

 

Deugd betekent kracht, sterkte, innerlijke kwaliteit. Deugden zijn de inhoud van ons karakter, de bouwstenen van onze menselijke geest. Deugden worden sterker naarmate we ze meer gebruiken. Een zesjarig kindje zei ooit: “Deugden zijn hetgeen goed is aan ons.”

 

Ieder van ons heeft van nature deugden die sterk ontwikkeld zijn; andere deugden zijn minder sterk aanwezig en zijn de uitdagingen van ons karakter. We blijven ons hele leven hopen dat we op een bepaald moment die deugden kunnen ontwikkelen door ernaar te leven. Het Deugdenproject houdt in dat we de deugden tot leven brengen. De Vijf Strategieën helpen ons daarbij.

Deugdentip!

DEUGDENPOSTER MET RAND.png

Deugdenproject België geeft elk jaar een deugdenkalender uit. Je kunt een elke maand aan de slag met een andere deugd. De deugden op de poster horen bij de kalender. De poster ontvang je gratis bij de deugdenkalender.

Deugdenproject België wil scholen en organisaties die mee het Deugdenproject willen uitdragen, erkennen door het uitreiken van een Deugdenproject label. Je ontvangt het in fysieke en virtuele vorm om overal te tonen hoe belangrijk jouw school of organisatie het opvoeden en onderwijzen van kinderen vindt.

logo_isabelle zonder background (1).png