Het Deugdenproject-label

Deugdenproject België zal voor de periode september 2020-augustus 2021, onder auspiciën van The Virtues Project International, een waarmerk uitreiken aan scholen, instellingen en organisaties die hun werking voldoende baseren op de principes en de strategieën van het Deugdenproject.
Ook de jaren daarna zullen scholen, instellingen en organisaties die geloven in en aantoonbaar werken vanuit de principes van het Deugdenproject dit label kunnen ontvangen.
Wil jij voor jouw school, instelling of organisatie het Deugdenproject-label bekomen? Werken jullie met (delen van) het Deugdenproject? Wij willen het graag weten. Geef hier gehoor aan onze oproep!

Voorbeelden:

Lucy was een kleuter toen ze “deugdenvriendje DANKBAARHEID “ leerde kennen. 

Vandaag zit ze in het tweede leerjaar en uit ze - spontaan en onverwacht - haar dankbaarheid met een tekening. Het is een portret van één van de juffen, samen met “ dankbaarheid”. 

Deugdenzaadjes groeien dus duidelijk uit tot meerjarige krachtige planten die (zelfs zonder water te geven) tot bloei komen! 

Het Deugdenproject rijdt af en toe als een treintje op onze school: een kind ziet spontaan deugden in iemand, maakt daar een tekening van en wakkert zo krachtige zaadjes in haar vriendje  wakker: verdraagzaamheid, hoop,  liefde ...
En ... als vrinSAP kan gedronken worden zeggen wij graag: "Santé! Op de gezondheid van het Deugdenproject!"