top of page

Nationale Dag van het Deugdenproject

21 maart 2023

21 maart is het Nationale Dag van het Deugdenproject. Met het begin van de lente willen een aantal facilitators van het Deugdenproject en een aantal organisaties die met het Deugdenproject werken naar buiten treden. Je vindt hier een overzicht:

1. Deugdenfacilitator Bart Deroover introduceert een handig knipblad om op een eenvoudige manier een deugdenerkenning te geven aan iemand. 

Benoem positief gedrag met Deugdentaal 

 Wees opmerkzaam  en ga na welke eigenschap je in iemands gedrag ziet.  

Spreek de persoon aan, benoem de Deugd die je ziet en koppel deze aan de situatie. 

Want wanneer men hoort welke eigenschappen men heeft laten zien, 

groeien verantwoordelijkheid,  zelfvertrouwen en veerkracht. 

 

Beter nog … 

Gebruik een strookje van het knipblad om jouw Deugdenerkenning op te schrijven en overhandig het strookje. 

Jouw geschreven Deugdenerkenning zal ongetwijfeld worden gekoesterd. 

Woorden vervliegen, het geschrevene blijft 

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT 

 

Aarzel niet om het knipblad zelf te gebruiken wanneer het maar kan en ....

om anderen aan te moedigen om hetzelfde te doen. (klik op de afbeelding om als pdf te downloaden)

 

 

 

 

 

 

 

2. vzw Foxtrots te Bavegem houdt opendeurdag en daar geeft initiatiefnemer/deugdenfacilitator Annelore Lauwereys een inkijk hoe het Deugdenproject geïntegreerd wordt in het coachen met de hulp van paarden en pony's. Info: annelore@eq-libre.com 

3. De Wereld van Indra pakt het ook creatief aan en zal een hinkelpad met deugden op hun oprit maken. Ze nodigen iedereen uit om mee te stappen in de "wereld van de deugden". Zo maken ze zichtbaar wat ze bij de Wereld van Indra al dagelijks doen in de werking. Wil je het zien? Ga gerust eens kijken aan de Neerveldstraat 221 te 1745 Opwijk.

4. 'Wat je al altijd wilde weten van over het Deugdenproject, maar nog nooit durfde te vragen'. Zo heet het online vragenuurtje dat onze voorzitter organiseert op  de avond van 21 maart tussen19u30 en 20u30. Stuur je vra(a)g(en) door naar deugdenproject@outlook.be. Je ontvangt dan de link naar de online sessie.

5. Deugdenfacilitator en godsdienstleerkracht Rita De Brandt geeft op 21 maart les over mededogen. Zij laat ons het volgende weten: "Wat is mededogen en hoe kunnen we het in onze nabije wereld brengen? We lezen in het boek van de Dalai Lama: 'Het zaadje van  compassie' en zoeken naar de verklaring van mededogen. Die vinden we  op een deugdenkaart van het Deugdenproject. De kinderen maken ook  zelf hun eigen deugdenkaart zodat mededogen visueel kan gemaakt worden, ook in hun thuisomgeving. Hoe zou het zijn indien iedereen met grote welwillendheid het zaadje  van mededogen in zich  laten groeien? Daar weten we nu al het antwoord op. Dus dringend tijd dat we het aan onze kinderen en jongeren leren."

1 (4).png
2 (7).png
mededogen.jpg
thumbnail_IMG_2722.jpg
bottom of page